Hypnotherapie

Veel mensen hebben bij hypnose het idee dat je daarbij niet meer weet wat je doet of zegt en dat je de gekste opdrachten gaat uitvoeren. Zo wordt het tenminste vaak voorgesteld. Dat dit beeld van hypnose nog zo leeft bij de mensen is jammer. Hypnose kan namelijk zinvol worden ingezet bij therapie en coaching.

Wat is hypnose dan wel en hoe wordt het ingezet als therapie?
Met hypnose kan je iemands gedachten wereld binnen treden, bekijken en ordenen.

Hypnose is op een slaaplijkende toestand van verminderd bewustzijn. Je komt in een ander bewustzijns gebied. Elke ervaring, klein, groot, oppervlakkig of ingrijpend wordt geregistreerd door het onderbewuste. Door in gesprek te gaan kan je onder hypnose angst, spanning en stress verwerken en de opgehoopte emoties die eraan verbonden zijn los laten en positieve denkpatronen inbrengen.

Met deze techniek kan op ontspannen wijze je ratio wat passiever worden, waardoor je onbewuste makkelijker bereikbaar wordt voor veranderingen. In het onbewuste zijn vaak de oorzaken te vinden van je probleem of klacht.

Natuurlijk bespreek je vooraf met mij als jouw hypnobegeleider, wat je klacht is en wat je wilt bereiken. Dit kan vaak in een kort traject. Vaak weet je goed wat je niet meer wilt. Het is dan belangrijk om te benoemen wat je wel wilt. Met dit doel voor ogen kan hypnose worden toegepast.