Klankschalen en Chinese gong

Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Door het geluid en de trillingen van klankschalen en de Chinese gong resoneren je lichaamscellen mee. Daardoor ontspan je en heelt je lichaam zich. Je lichaam komt als het ware weer in balans. De resonantie ordent en harmoniseert je lichaam. De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam om balans te maken. Eventuele blokkades kunnen daarbij doorbroken worden. Daardoor kan een klankschaal-sessie blokkade opheffend werken, wat op zijn beurt weer ontspanning, opluchting geeft. De werking uit zich op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Klankschaalmassage

De klankschaalmassage is een afzonderlijke behandeling

Met een klankschaalmassage sla ik de schaal aan en beweeg deze vlak langs het lichaam. Daarmee wordt iedere cel in het lichaam geactiveerd. Afvalstoffen en eventuele blokkades kunnen worden afgevoerd. Een klankschaal heeft dus een reinigende werking.

Bij specifieke blokkades of klachten kunnen de klankschalen ook op het lichaam geplaatst worden, waarbij dan direct op de “klacht” gewerkt kan worden.

De Chinese gong

De Chinese gong is een onderdeel van de “Totale ontspanning”

Met de trillingen van de Chinese gong kan ik nog dieper werken. Je neemt zittend plaats voor de gong. Het aanslaan van de gong gebeurt aan de achterzijde, waardoor de trillingen via de rug kunnen worden waargenomen. Ook hierbij kunnen klachten en blokkades geruimd worden.

De ervaring leert dat een ieder dit op zijn eigen wijze zal ervaren.

Klankbad

Het klankbad is een onderdeel van de “Totale ontspanning”

Bij een klankbad worden de klankschalen aan de zijkant van het lichaam geplaatst. De klankschalen worden zo aangeslagen dat u in een bad van trillingen en geluid heerlijk kunt ontspannen. Een klankbad wordt meestal in combinatie met de Reiki gegeven. Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen voor een klankbad te kiezen.


De Chinese gong kan niet altijd toegepast worden

De behandelingen kunnen niet toegepast worden bij:

  • Hartritmestoornissen/pacemaker
  • Zwangere vrouwen (zeker de eerste drie maanden)
  • Verse operatiewonden of weefsel dat rust nodig heeft

Bij twijfel over bepaalde klachten zullen wij altijd adviseren om een arts te raadplegen.