Reiki cursussen

U kunt bij ons de cursussen Reiki 1, 2, 3 en 4 volgen. Een Reiki-cursus bestaat uit 2 dagen en valt in één weekend. Het aantal cursisten is minimaal twee en maximaal vijf personen.

De Reiki Cursus

Reiki kent verschillende graden:

Reiki 1ste graad. Hier wordt je afgestemd op de universele energie en leer je Reiki behandelingen te geven aan jezelf en eventueel aan anderen.

Reiki 2de graad. Je leert hier hoe je de Reiki krachtiger kunt maken door gebruik van symbolen en je leert Reiki-energie over afstand te geven.

Reiki 3de graad. Dit is de Mastergraad. Het verhoogt de Reiki-kracht en maakt het inzetten van Reiki nog effectiever.

Reiki 4de graad. Is de Sensei. Nu leer je andere mensen op te leiden om inwijdingen te geven.

Wat is Reiki?

Reiki is een Japans woord dat universele levensenergie betekent. Reiki betekent: in verbinding staan met de bron van de levenskracht en een weg naar zelfrealisatie. Reiki is het verhaal van de herontdekking van de praktische toepassing van de Reikikracht in onze tijd. Het Usui-systeem van Reiki is een creatie van Dr. Mikao Usui. Hij baseerde zijn spirituele geneesmethode op de ervaringen die hij op zijn weg had opgedaan. Spirituele levensenergie wordt door handoplegging in het lichaam geleid. Reiki is niet verbonden aan of afhankelijk van kerk of religie. Reiki gaat over heel normale mensen met al hun vragen en zorgen.

Voor wie is Reiki?

Reiki is voor iedereen die bereid is de energie toe te laten en te luisteren naar haar/zijn lichaam. Dit is voldoende om jezelf het geschenk van Reiki te geven, het geschenk dat altijd beschikbaar blijft.

Wat doet Reiki?

  • Het brengt lichaam en geest in balans
  • Reiki versterkt je intuïtie
  • Het versterkt je immuunsysteem
  • Reiki ondersteunt het zelfgenezende vermogen van lichaam en geest
  • Het geeft rust, ontspanning en vermindert stress
  • Het verlicht pijn

Waar kun je Reiki leren?

Waar je Reiki wilt gaan leren is een keuze die jezelf maakt. Er zijn verschillende Reiki beoefenaars. Wij als vrije Reiki-meesters zijn van mening dat Reiki voor en van iedereen is en ook betaalbaar hoort te zijn.
Reiki is niet bedoeld om een arts of specialist te vervangen!
Reiki geven kost je geen energie, je bent alleen een “doorgeefluik” van de universele levensenergie.

Iedereen met een Reiki graad kan bij ons terecht voor de volgende Reiki graad!

Neem contact op voor meer informatie!